Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


1000 Gbájt online tárhely ingyen

2008.10.09

Vitathatatlan, hogy 1 Tbájt, azaz nagyjából 1000 Gbájt tárhelyen már kényelmesen eltárolhatjuk fontos képeinket, videóinkat, zenéinket. És ha mindez még ingyen is van, akkor vétek lenne kihagyni.

Az Oosah sok szempontból kitűnik az általunk is már többször bemutatott online tárhelyek és fájlmegosztók népes családjából.
Az első ezek közül persze az 1 Tbájtos tárhely, ami a hétköznapi halandónak több mint elegendő jó időre. A második, hogy remekül integrálódik a Picasa WebAlbum, Flickr, Facebook és YouTube rendszerekkel, vagyis ide-oda dobálhatunk képeket a webes alkalmazások között. Ráadásul akár egy iPhone-ról is kényelmesen használhatjuk a rendszert, így ha éppen megtelőben van a kis gép memóriája, átküldhetünk egy-két fájlt online tárhelyünkre.

oosah

Csak egy ingyenes regisztráció és készen is vagyunk

 

A harmadik jellemző az Oosah felülete, amely már-már szinte tökéletesnek mondható az online tárhelyek között. Áttekinthető, ízléses és viszonylag gyors, amikor éppen nincs túlterhelve, mert ugye az a bizonyos 1 Tbájt nemcsak nekünk, hanem a világ pár millió felhasználójának egyaránt vonzó. Szóval a megbízhatóság tekintetében egyelőre még vannak problémák, de a rendszer éppen béta állapotban van, így van remény, hogy ez idővel megoldódik. Feltöltés után kicsit várni kell, mire a feltöltött anyagok megjelennek az oldal fájlkezelőjében (néha pedig nem működik a feltöltés, ha éppen karbantartás vagy túlterhelés van, de a már feltöltött állományokat ilyenkor is elérjük).
Az Oosah egyébként mindent csoportosít, így külön láthatjuk a képeinket, videóinkat, zenéinket (almappákat is létrehozhatunk), ráadásul minden fájl lejátszható/megtekinthető a rendszerben, és a gyorsabb keresés érdekében akár tagelhetjük is őket. A feltöltéskor minden esetben kiválasztható, hogy publikussá kívánjuk-e tenni a fájlt, vagy saját használatra töltjük csak fel. Létrehozhatunk slideshow-kat, lejátszási listákat is, amelyeket azután RSS feedként megoszthatunk másokkal.

oosah

Beépített videolejátszó

 

Mindent egybevetve, az Oosah egy nagyreményű fájlmegosztó és online tárhely lesz, amint sikerült átlendülniük a túlterheltség miatti problémákon. Addig sajnos előfordulhat, hogy a feltöltött anyagok nem vagy csak jelentős késés után érkeznek meg (ilyenkor egyébként a rendszer felhívja a figyelmünket a problémára, szóval nem érhet minket meglepetés).
Használat előtt mindenképpen olvassák el a felhasználói szerződést - természetesen saját felelősségre tölthetünk csak fel, fontosak a jogi kérdések stb.

oosah

A képeket is megnézhetjük és készíthetünk slideshow-t is

 

És mert minden jóban van valami rossz, ne menjünk el szó nélkül amellett sem, hogy a feltölthető fájlok típusa és maximális mérete azért korlátozva van (itt megtalálható, hogy milyen formátumokat használhatunk). Ezenkívül nem tölthetünk fel programokat és dokumentumokat sem, vagyis kifejezetten multimédia tartalmak tárolására és megosztására tudjuk használni a rendszert. MP3 fájlok esetében csak DRM mentes hangfájlt tölthetünk fel.
Sajnos egyelőre nem sikerült feltöltenünk rá 1 Tbájtnyi adatot, így a dolognak ezt a felét személyes tapasztalatokkal nem tudjuk alátámasztani, de kivételesen elhisszük a fenntartóknak, hogy komolyan gondolják a méreteket...

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Tárhely

(Békefy Tamás, 2008.10.09 21:02)

Ezt használom én is csak ajánlani tudom